Industrikänsla från Alcro

Är du precis som många andra nyfiken på ”industritrenden” och kanske lite sugen på att testa? Alcro hjälper dig på vägen.

Betongdetaljer från fabrikslokaler och ateljéer får dig kanske att associera till industrikänslan. Det är snyggt och funkar även bra i hemmet. Med hjälp av färg och spackel kan du få till det i vilken bostad som helst. Om du inte vill måla om i ett helt rum kan det vara en bra idé att prova dig fram på skivor precis som Alcro gjort nedan.

 

Börja arbetet på skivan med att spackla, exempelvis med ”Alcro handspackel”. För att få till struktur bör du spackla relativt tunt och ojämnt.

Därefter blandar du en mörkare kulör tillsammans med en ljusare. På så vis har du tre kulörer efter din smak att jobba med. ”Pashmina helmatt” fungerar utmärkt.

Slutligen blandar du i ”Alcro strukturmedel” i en del av färgen och applicerar på valda delar av skivan, allt för att få mer struktur. Värt att tänka på är dock att inte använda för mycket strukturmedel, då detta gör att ytan mer liknar puts, snarare än betong.

 

Så här snyggt kan det bli! Ett roligt projekt att testa och som säkert kan ge mersmak.

Alcro_struktur_1

Bilden är lånad från Alcro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *